Het systeem van Fleet Complete sluit perfect aan op onze wensen

Firma van Braeckel is specialist in het installeren van centrale verwarming, sanitair, ventilatieapparatuur en airco’s. Het installatiebedrijf heeft zo’n 80 medewerkers in dienst die constant onderweg zijn.

Verplichte aanwezigheidsregistratie voor bouwbedrijven

Binnen de Belgische bouwsector kent men sinds 1 april 2014 een verplichte aanwezigheidsregistratie. Deze wet is door de regering opgelegd en kan, wanneer blijkt dat men in gebreke blijft, tot forse boetes leiden voor zowel bedrijven als werknemers. “Van te voren vraag je je als bedrijf af hoe je dat nu gaat managen”, zegt Tom Van de Moortel.

“Onze auto’s waren al voorzien van een blackbox, maar we waren ons er van bewust dat het systeem sterk verouderd was. Inmiddels hadden we ook de wens om onze uren automatisch aan projecten te kunnen koppelen. Deze twee punten plus het zetje van de overheid, gaf bij ons de doorslag om een nieuw systeem aan te schaffen. We hoorden dat Fleet Complete werkte aan een oplossing voor de problematiek in de bouw rond de aanwezigheidsregistratie.”

Fon Anlegg

Het systeem van Fleet Complete sluit perfect aan op onze wensen

“Door de nieuwe wet kun je wel zeggen dat het zwaard van Damocles boven de bouwbedrijven hangt. Wanneer iemand niet is aangemeld en wel aanwezig is, loopt hij of zij risico op een flinke boete. Die boetes zijn niet mis”, benadrukt Van de Moortel. “Voor bedrijven spreek je al gauw over een boete van €6.000 per medewerker en voor de medewerker, komt daar dan nog eens een boete van € 600 bij. De kans op boetes wilden we voor zijn!” Het installatiebedrijf kwam in contact met een aantal aanbieders en uiteindelijk koos men voor Fleet Complete. “We kenden Fleet Complete al en ze boden goede producten aan voor een redelijke prijs. Dat gaf bij ons de doorslag om verder te gaan met Fleet Complete. Het systeem sluit daarnaast perfect aan op onze wensen.”

Inzicht in uren per project 

Dertig auto’s rijden er nu rond met het ritregistratiesysteem van Fleet Complete. “Wekelijks plannen we de medewerkers in”, vertelt Van de Moortel. “Daarnaast registreert het systeem welke medewerker daadwerkelijk op de plek van bestemming is geweest. Wanneer daar een mismatch is, krijgen we een melding. Voor de Checkinatwork heeft iedere medewerker een speciale button nodig. “De bestuurder gebruikt deze button om de auto te kunnen starten. De andere medewerkers die meerijden, zullen zich ook moeten registreren via deze button. Wanneer ze dit niet doen, ontvangen ze géén verplaatsingsvergoeding. Het is dus ook in hun belang dat ze zich aanmelden via de button.  Het track & trace-systeem zorgt dat de medewerkers worden geregistreerd wanneer ze in de buurt van het project komen. Deze uren worden automatisch bijgeschreven. Zo brengen we precies in kaart welke projecten hoeveel uur kosten. Het is wel heel duidelijk dat Fleet Complete inspeelt op de problematiek van de verplichte aanwezigheidsregistratie bij bouwbedrijven. Ze hebben producten die arbeidswerk verminderend zijn en dat wil je als bedrijf” benadrukt Van de Moortel.

‘We kenden Fleet Complete al en ze bieden goede producten aan voor een redelijke prijs. Dat gaf bij ons de doorslag om verder te gaan met Fleet Complete. Het systeem sluit daarnaast perfect aan op onze wensen.’

Tom Van de Moortel

 
  • Gereden ritten en kilometers automatisch bijgehouden
  • Automatisch de uren per medewerker geadministreerd aan het project
  • Eenvoudig in kaart te brengen hoeveel uur een project heeft gekost
  • Met rapportagetool controleren welke meldingen zijn verstuurd en welk resultaat van Checkinatwork ontvangen werd

Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan