Klantcase Firma van Braeckel

Ongeveer 80 mensen werken voor firma van Braeckel; specialist in het installeren van centrale verwarming, sanitair, ventilatieapparatuur en airco’s.

Ongeveer 80 mensen werken voor deze firma; specialist in het installeren van centrale verwarming, sanitair, ventilatieapparatuur en airco’s. Al deze medewerkers gaan op pad om zo’n 15 projecten per maand af te ronden. Naar aanleiding van de verplichte aanwezigheidsregistratie, kwam ook bij deze firma de probleemstelling naar voren. Want hoe ga je zoiets groots met ook grote consequenties voor bedrijven en medewerkers in goede banen leiden? Binnen de Belgische bouwsector kent men namelijk, sinds 1 april 2014, een verplichte aanwezigheidsregistratie. Deze wet is door de regering opgelegd en kan, wanneer blijkt dat men in gebreke blijft, tot forse boetes leiden voor zowel bedrijven als werknemers. “Van te voren vraag je je als bedrijf af hoe je dat nu gaat managen”, zegt Tom van de Moortel, van de firma EEG nv divisie Van Braeckel. Hij vertelt over de oplossingen die Fleet Complete hen aanbood om problemen voor te zijn.

Van de Moortel : “Onze auto’s waren al voorzien van een track & trace-systeem dat gemonteerd was door een ander bedrijf. De tijd gaat ook snel rond deze technieken en we waren ons er van bewust dat we een sterk verouderd track & trace-systeem bezaten. Inmiddels waren we er ook aan toe om automatisch onze uren aan de projecten te kunnen koppelen. Deze twee punten plus het zetje van de overheid, gaf bij ons de doorslag om een nieuw systeem aan te schaffen. We hoorden dat Fleet Complete werkte aan een oplossing voor de problematiek in de bouw rond de aanwezigheidsregistratie.”

EEG vrachtwagens en wagenpark

Het zwaard van Damocles boven de bouwbedrijven

“Door de nieuwe wet kun je wel zeggen dat het zwaard van Damocles boven de bouwbedrijven hangt. Wanneer iemand niet is aangemeld en wel aanwezig is, loopt hij of zij risico op een flinke boete. Die boetes zijn niet mis”, benadrukt Van de Moortel. “Voor bedrijven spreek je al gauw over een boete van € 6.000, = per medewerker en voor de medewerker, komt daar dan nog eens een boete van€ 600, = bij. De kans op boetes wilden we voor zijn!” De firma kwam in contact met een aantal aanbieders; uiteindelijk koos men voor Fleet Complete. “We kenden Fleet Complete al en ze boden goede producten aan voor een redelijke prijs. Dat gaf bij ons de doorslag om verder te gaan met Fleet Complete. Het systeem sluit daarnaast perfect aan op onze wensen.”

Dertig auto’s beschikken nu de module Fleet Tracker van Fleet Complete. “Wekelijks plannen we de medewerkers in”, vertelt Van de Moortel. “Daarnaast registreert het systeem welke medewerker daadwerkelijk op de plek van bestemming is geweest. Wanneer daar een mismatch is, krijgen we een melding. Voor de Checkinatwork heeft iedere medewerker een speciale button nodig. “De chauffeur gebruikt deze button om de auto te kunnen starten De andere medewerkers die meerijden, zullen zich ook moeten registreren via deze button. Wanneer ze dit niet doen, ontvangen ze géén verplaatsingsvergoeding. Het is dus ook in hun belang dat ze zich aanmelden via de button. Deze button is persoonsgebonden. Het track & trace-systeem zorgt dat de medewerkers worden geregistreerd wanneer ze in de buurt van het project komen. Deze uren worden automatisch bijgeschreven. Zo houden we precies in kaart welke projecten hoeveel uur kosten. Het is wel heel duidelijk dat Fleet Complete inspeelt op de problematiek van de verplichte aanwezigheidsregistratie bij bouwbedrijven. Ze hebben producten die arbeidswerk verminderend zijn en dat wil je als bedrijf!” benadrukt Van de Moortel.

 

EEG Van Braeckel logo

Automatically register our hours to projects through the modules of Fleet Complete
Tom van de Moortel

  • Automatisch aanwezigheid van uw werknemers registreren goedgekeurd door de overheidnsen
  • Automatisch werfmeldingen bij aankomst op de werf
  • Met rapportagetool controleren welke meldingen zijn verstuurd en welk resultaat van Checkinatwork ontvangen werd
  • Automatisch de uren per medewerker geadministreerd aan het project

Checkinatwork: Aanwezigheidsregistratie op de werf en RSZ-koppeling

Checkinatwork is het meest gebruiksvriendelijke systeem voor aanwezigheidsregistratie: geen moeite, geen onduidelijkheid.

De RSZ Aanwezigheidsregistratiekoppeling (of Checkinatwork) maakt van FieldDesk dé oplossing om aan de wet van 8 december 2013 te voldoen. Checkinatwork is een geïntegreerd systeem van software en hardware, speciaal voor bouwondernemingen.

laptop met Checkin at Work logo

Fleet Tracker: weet altijd waar uw voertuigen zijn

Wilt u real-time weten waar uw voertuigen zijn? Altijd de optimale routes inplannen? En zo min mogelijk brandstof verbruiken? Met Fleet Tracker zet u uw wagenpark efficiënt en winstgevend in.

Het Fleet Tracker-systeem is een gebruiksvriendelijke oplossing om uw wagenpark te volgen. Via gps-technologie heeft u real-time zicht op al uw voertuigen. Zo weet uw planning de exacte locatie van uw bestuurders. En kunnen die sneller en efficiënter werken.

Laptop met de Fleet Tracker interface

 

Automatiseer het beheer van uw wagenpark, materiaal en mobiele medewerkers