Algemene vragen

Wat is telematica?

Een telematica-oplossing verzamelt, distribueert en visualiseert gegevens van en naar auto’s, vrachtwagens, apparatuur en chauffeurs die een bedrijf kunnen helpen om:

  • De productiviteit te verhogen
  • Te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst
  • De veiligheid van chauffeurs te verbeteren
Wat is Fleet Complete?

Fleet Complete is een internationaal telematicabedrijf dat diensten rechtstreeks aan klanten en via partners en leveranciers in meer dan 16 landen over de hele wereld aanbiedt.

Waarom Fleet Complete?

Fleet Complete biedt een telematicaplatform aan met verschillende modules, zodat het volledig aangepast kan worden aan jouw zakelijke behoeften.  We hebben eigen developers en we streven ernaar om het meest vooruitstrevende en gebruiksvriendelijke platform op de markt aan te bieden, dat bedrijven helpt om het dagelijks werk efficiënter uit te voeren.

Wat zijn de voordelen van GPS-tracking?

GPS-tracking zorgt dat je de productiviteit verhoogt en de bedrijfskosten verlaagd door het wagenpark en/of machinepark efficiënt te beheren. Ook helpt GPS-tracking je om minder brandstof te verbruiken, de service aan je klanten te verbeteren en wordt het makkelijker om alle activa in één systeem te beheren.

Vragen over GPS-trackers

In welke voertuigen werken jullie GPS-trackers?

We bieden verschillende GPS-trackers aan waardoor er altijd één is die geschikt is voor jouw voertuig(en). We hebben GPS-trackers die gemonteerd worden op de auto-accu, de OBD poort of die je eenvoudig zelf kan installeren op een andere plek.

Krijg ik een melding als de GPS-tracker verwijderd wordt?

Ja! Als iemand de GPS-tracker zonder toestemming probeert te verwijderen, wordt er een melding naar het platform gestuurd.

Kan ik de GPS-tracker uit mijn auto verwijderen?

Ja, maar wij adviseren dat je dat laat doen door één van onze monteurs. Als je de hardware hebt gekocht, dan kun je ermee doen wat je wil nadat deze uit de auto is verwijderd. Als je dat niet hebt, dan vragen we je de hardware terug te sturen.

Zit er garantie op de GPS-trackers?

Er zit een garantie tussen de 12-24 maanden op onze GPS-trackers. De garantie is afhankelijk van de hardware.

Welke data wordt er geregistreerd door een GPS-tracker?

De volgende data wordt door onze GPS-trackers geregistreerd:

  • Locatie (live en historie) en bezoektijd
  • Kilometers en reistijd
  • Afgelegde routes
  • Vertraging/versnelling voertuig
  • Rijstijl
Wie kan er bij de data die door de GPS-tracker wordt geregistreerd?

Je kunt verschillende rollen toewijzen in het systeem, dus als werkgever bepaal je wie bij welke data kan. De planningsafdeling hoeft bijvoorbeeld niet bij de informatie over de rijstijl van medewerkers te kunnen.

Is het juridisch toegestaan om een GPS-tracker te plaatsen?

Ja, het is juridisch toegestaan, mits je het doel goed omschrijft. Ook wel een gerechtvaardigd belang genoemd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een GPS-tracker nodig hebt om te zien welke medewerker het dichtst in de buurt van een klant is in verband met het leveren van een service. Het ‘in de gaten houden’ van medewerkers is nooit een gerechtvaardigd belang.

Meer over privacy en GPS-trackers.

Andere vragen?

We krijgen veel vragen over wat de kosten van een GPS-tracker zijn. Fleet Complete biedt al oplossingen voor het tracken van assets vanaf 30 cent per dag, all-in. Wij maken het liefst een vrijblijvende offerte op maat. Heb je daar interesse in? Vul dit formulier in.

Heb je andere vragen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen