DUURZAAM WAGENPARK

Krijg inzicht in het rijgedrag van medewerkers, het brandstofverbruik van ieder voertuig en de CO2-uitstoot van het wagenpark.

De weg naar een duurzaam wagenpark

Duurzaamheid en groen rijden zijn niet langer alleen maar modewoorden. Door de grote belangstelling van de consument voor het milieu, de gevolgen van de klimaatverandering en het besluit van de EU om de totale CO2-uitstoot tegen 2030 met 55% te verminderen, zijn dit serieuze en noodzakelijke aandachtspunten geworden.

Het lijdt geen twijfel dat bedrijven met veel auto’s op de weg technologische hulpmiddelen moeten gebruiken om aan de klimaateisen te voldoen. Maar gelukkig biedt het werken aan een duurzamer wagenpark voor henzelf ook een aantal voordelen.

Duurzaam wagenpark met de juiste fleetmanagement-oplossing

Wat betekent een duurzaam wagenpark?

Als er in de vervoersector over duurzaamheid wordt gesproken, gaat het in wezen over het minimaliseren van de negatieve impact van het wagenpark op het milieu.

Dat kan bijvoorbeeld door:

  • GPS-gegevens te gebruiken om routes te optimaliseren en inzicht te krijgen in voertuigactiviteiten
  • Het rijgedrag van medewerkers te monitoren
  • Carsharing in te voeren
  • Proactief onderhoud van voertuigen
  • Alternatieve brandstoffen en vervoersmiddelen te gebruiken

Fleet Complete helpt 600.000 abonnees om milieuvriendelijker te rijden

Om een duurzaam wagenpark te realiseren zijn gegevens nodig. Onze fleetmanagement-oplossing biedt inzicht in vrijwel alles wat te maken heeft met de werking van de auto’s, het brandstofverbruik en het rijgedrag van bestuurders.

Persoonlijke dashboards

Op persoonlijke dashboards zie je alle gegevens van het wagenpark, ieder individueel voertuig en de medewerkers. Zie direct waar er kansen liggen om verder te verduurzamen.

Verlaag de kosten

Groen rijden verhoogt de verkeersveiligheid en verlaagt de onderhoud- en brandstofkosten, en het aantal boetes.

Data-gestuurd verduurzamen

Monitor het effect van de maatregelen die je neemt om te verduurzamen, bijvoorbeeld het coachen van medewerkers om zuiniger te gaan rijden.

Voordelen van onze green driving-oplossing

Ken locatie

Bekijk de exacte locatie van ieder voertuig op een real-time kaart of selecteer datums om te zien waar ze eerder zijn geweest. Plan routes, zoek adressen en bereken afstanden in slechts een paar klikken.

Monitor status

Monitor de operationele status van ieder voertuig tijdens het rijden en ontvang uitgebreide rapportages over de rit.

Data-inzicht

Gebruik rapportages om inzicht te krijgen in het rijgedrag, brandstofverbruik, CO2-uitstoot en andere gegevens. Exporteer naar PDF en Excel of integreer de rapportages direct met een ERP of ander informatiesysteem.

Selecteer gebieden

Selecteer een gebied met geofencing en koppel een regel in de gebeurtenismodule. Dan kun je voertuigen die een bepaald gebied verlaten of juist betreden eenvoudig volgen.

Ontvang alerts

Stel triggers in en ontvang meldingen als een voertuig de snelheidslimiet overschrijdt, een specifiek werkgebied verlaat of in conflict komt met vooraf gedefinieerde gebeurtenissen.

Zicht op uitgaven

Houd alle voertuigkosten in de gaten en ontvang een gedetailleerd overzicht van de kosten van het wagenpark. Neem waar nodig maatregelen om de kosten te verlagen.

Optimale routeplanning

Importeer al je klanten en bekijk hun locatie op de kaart voor optimale routeplanning. Als je aan het rijden bent, kun je ook controleren welke andere klanten in de buurt zijn.

Onderhoudsmodule

Regelmatig onderhoud zorgt dat de voertuigen in een betere staat blijven en onderhoudskosten tot een minimum worden beperkt. De onderhoudsmodule houdt de servicetijden van ieder voertuig bij en waarschuwt je wanneer het tijd is voor onderhoud.

Stel KPI's in

Stel Key Performance Indicators (KPI’s) in voor factoren die cruciaal zijn voor het succes van je bedrijf. Bijvoorbeeld: gemiddeld brandstofverbruik of aantal gereden kilometers. Duidelijke diagrammen en statistieken laten je zien waar optimalisaties nodig zijn.

Veelgestelde vragen over green driving

Hoe kan ik medewerkers stimuleren om zuiniger te rijden?

Je kunt je medewerkers reactief en pro-actief coachen. Volg het rijgedrag van een medewerker via de dashboards en bespreek het na de rit samen. Of installeer een dashcam in de voertuigen, zodat medewerkers met digitale alerts proactief worden gestimuleerd om veilig en zuinig te gaan rijden.

Wat levert een duurzaam wagenpark op?

Door medewerkers te coachen om zuiniger te rijden, bespaar je op de brandstofkosten, stoot het wagenpark minder CO2 uit en het belangrijkste: je creëert een veilige werkomgeving.

Brandstofkosten verlagen