Digitale Tachograaf

Bedrijven zijn wettelijk verplicht om tachograafbestanden voor bestuurders en voertuigen periodiek te kopiëren en op te slaan op kantoor. Helaas is het een enorm gedoe om fysiek elke vrachtwagen af te lopen om deze bestanden te kopiëren. Het downloaden van tachograafbestanden via een mobiel netwerk en het opslaan daarvan in het systeem van Fleet Complete biedt uitkomst. 

Meer informatie    Online demo

Werk efficiënter met een digitale tachograaf 

Bellen naar de bestuurder of hij nog een rit kan aannemen. De klant op de hoogte stellen dat het ‘waarschijnlijk’ nog wel gaat lukken. Dan toch het bericht dat de betreffende bestuurder aan zijn maximale rijtijd zit. Planning omgooien dus. Wellicht kan het transport door een ander voertuig worden opgepikt? Klant wederom bellen dat het toch later wordt… dergelijke taferelen kunnen eenvoudig tot het verleden gaan behoren met een digitale tachograaf. 

Scherm digitale tachograaf

Voordelen digitale tachograaf:

Real-time tachograafdata

Raadpleeg de status van iedere bestuurder en zie direct wat de resterende rijtijd voor de dag is en wat de tijd tot de volgende pauze is.

U

Automatisch downloaden

Download tachograafdata via een mobiele verbinding op afstand. Dit kan handmatig of automatisch. Vrachtwagens kunnen nu gewoon doorrijden.

Tevreden klanten

Geef klanten direct helderheid over ophaal- of aflevertijden. Elke lading kan nu vervoerd worden op de meest kostenefficiënte en milieuvriendelijkste wijze.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om uw wensen te inventariseren. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat.

“Dat we nu inzicht hebben op de rij- en rusttijden is een enorm gewin. Vroeger liet je de keuze over aan de chauffeur, die bepaalde of hij nog een rit aankon of niet. Waarbij ook kan meespelen dat er niet altijd de juiste informatie door de chauffeur werd doorgegeven, bewust of onbewust. Nu ziet de planning precies hoeveel rijtijd er nog over is. De chauffeurs vinden die duidelijkheid uiteindelijk ook prettig. Vooral voor spoedgevallen is het voor ons een uitkomst. Met die flexibiliteit onderscheiden we ons ook in de markt.

Willem van Wees

Directeur, Transportbedrijf Van Wees Malden