Fleet Complete sponsort dr. Georgios-Loannis Tsianos tijdens zijn Mount Everest klimexpeditie dit voorjaar. Zijn beklimming is vanaf de eerste dag via het telematicaplatform van Fleet Complete te volgen.

(Toronto, 02 april 2019) – Dr. Georgios-Loannis Tsianos is al meer dan een decennium betrokken bij ultra-sportieve uitdagingen, waarbij hij voortdurend de grenzen van het menselijk kunnen opzoekt. Dit voorjaar probeert Tsianos voor de tweede keer naar de top van de Mount Everest te klimmen. Nu in samenwerking met Fleet Complete, die middelen beschikbaar stelt om zijn beklimming in kaart te brengen en te volgen via haar platform.

Fleet Complete sponsort Griekse atleetMet het sponsorschap zal Fleet Complete GPS-trackers en toegang tot haar telematicaplatform geven om de beklimming van Tsianos vanaf de eerste dag live te volgen. Er is verschillende data beschikbaar, waaronder zijn GPS-locatie, hoogte en snelheid. Deze gegevens zullen van bijzonder belang zijn tijdens de laatste tien dagen van de klim naar de top van de berg.

“De samenwerking met Fleet Complete tijdens mijn expeditie naar de top van de Mount Everest zal ongetwijfeld laten zien wat er mogelijk is bij het volgen van menselijke activiteiten. Zelfs in de meest extreme en afgelegen omgevingen op aarde. Hun technologie zal de zekerheid bieden die ik nodig heb en wanneer het er het meest toe doet”, zegt Georgios Tsianos.

“Wij zijn bijzonder trots om Georgios te sponsoren. Hij is een echte pionier in het aangaan van uitdagingen in extreme omstandigheden – het beklimmen van de Mount Everest, zwemmen in het Engelse Kanaal en het voltooien van de Sahara-woestijnmarathon, “ zegt Tony Lourakis, oprichter en CEO van Fleet Complete. “Wij van Fleet Complete steunen graag diegenen die de grenzen verleggen van wat mogelijk is en die vastbesloten zijn om hun doel te realiseren. Ons doel is om alles te verbinden, overal, zelfs als het de Mount Everest is.”

Voorafgaand aan zijn poging om de top van de Mount Everest te beklimmen, zal Tsianos ook als medicus aan de slag gaan. Hij zal toezicht houden op de ‘LMAX Everest Rugy Challenge’ op 6400 meter aan de noordkant van de Mount Everest. Hij zal samenwerken met Dr. Andreas Flouris van FAME Lab in Griekenland. Samen gaan zij onderzoek doen naar de menselijke fysiologie in extreme omstandigheden.