Een ideaal systeem om de buitendienst efficiënt te managen

Uitzendbureau Goodmorning is sinds haar oprichting in 2001 uitgegroeid tot één van de grotere werkgevers op het gebied van het uitzenden en detacheren van Oost-Europese werknemers.


Ideaal systeem om de buitendienst efficiënt te 
managen

Medewerkers van het uitzendbureau kunnen gebruikmaken van een bedrijfswagen. Goodmorning had niet altijd zicht op welke medewerker, met welke auto op pad was en hoeveel bedrijfsauto’s er nog beschikbaar waren. In de bedrijfsauto’s werden blackboxes en buttons ingebouwd, waardoor de medewerker zich, met een persoonlijke code, kan aanmelden. Geen voertuig gaat op pad zonder aanmelding van de medewerker. Nu weet Goodmorning precies welke medewerker in welke bedrijfsauto rijdt en welke wagens er nog beschikbaar zijn. Een ideaal systeem om de buitendienst efficiënt te managen.

Fon Anlegg

Geautomatiseerde rapportages van gereden ritten

De hoeveelheid buitendienstmedewerkers is aanzienlijk en Goodmorning wil ze goed aansturen. Door de geautomatiseerde rapportages heeft het uitzendbureau nu een goed overzicht van de gereden ritten. Medewerkers hoeven niet langer handmatig de kilometerregistratie bij te houden en kunnen zich focussen op hun werk.

  • Beter inzicht in de buitendienst
  • Goed overzicht van de ritten
  • Geen voertuig op pad zonder aanmelding medewerker
  • Geautomatiseerde rapportages
  • Minder administratie

Veelgestelde vragen over rittenregistratie voor uitzendbureaus

Hoe informeer ik medewerkers over het ritregistratiesysteem?
We zien dat medewerkers vaak vooral de voordelen van een ritregistratiesysteem zien. Zij weten wanneer een bedrijfsauto beschikbaar is en hoeven de kilometers niet meer handmatig bij te houden. Dat scheelt veel tijd. Het is wel belangrijk om te communiceren dat er in de bedrijfswagen een ritregistratiesysteem zit, welke gegevens er worden verzameld én wie er bij de data kan.
Mag een ritregistratiesysteem altijd geplaatst worden?

Het is wettelijk toegestaan om als uitzendbureau een ritregistratiesysteem in bedrijfsauto’s te plaatsen. Het is wel belangrijk om te voldoen aan de voorwaarden. Eén van de belangrijkste voorwaarde is dat u een legitieme reden moet hebben om het systeem te plaatsen. Een gerechtvaardigd belang kan bijvoorbeeld zijn dat u wilt nagaan welke bedrijfswagen het dichtst in de buurt van een klant is, zodat u deze medewerker snel naar de klant kan sturen.

Daarnaast is het goed om te weten dat de meeste GPS-systemen in privétijd uitgezet kunnen worden. Als de privéschakelaar wordt aangezet, worden alleen de kilometerstanden opgeslagen en geen gps-locaties. 

Hoe lang moet ik de rittenadministratie bewaren?
De rittenregistratie moet volgens de wettelijke bewaartermijn minstens zeven jaar worden bewaard.