Verlaag kosten wagenpark met telematica

Zijn de kosten van het wagenpark hoger dan je zou willen? Wij horen vaak een ‘Ja’ op die vraag. Met de juiste tools kunnen de wagenparkkosten aanzienlijk verlaagd worden. Maar hoe pak je dat aan?

Op deze pagina delen we regelmatig nieuwe tips die je helpen om de kosten van het wagenpark te verlagen, zodat je bedrijf kan (blijven) groeien.

coin-stack-96

Blog: 5 tips om te besparen op brandstofkosten van het wagenpark

Er zijn verschillende manieren om het benzineverbruik van je wagenpark te verlagen, én daarmee dus ook de kosten. Als je dat op de juiste manier aanpakt, bespaar je zo tot 20% op de brandstofkosten.

 

coin-stack-96

Blog: 3 manieren om de stationaire draaitijd te verlagen

Stationair draaien kan resulteren in het verbruik van 3,7 liter brandstof per uur of meer. Het gaat je bedrijf dus op onnodig hoge kosten en het is enorm schadelijk voor het milieu. Hoe dring je stationair draaien effectief terug?

coin-stack-96

Blog: Een groen wagenpark verlaagt de operationele kosten [5 tips]

Door het wagenpark groener te maken, zorg je voor een lager benzineverbruik, minder onderhoudskosten en minder verkeersovertredingen, omdat de buitendienst wordt gecoacht op veilig (en zuinig) rijgedrag. Het levert dus geld op! Hoe pak je het aan?

J.R. Company bespaart enorm op de brandstofkosten met behulp van een GPS-oplossing

“Onze voertuigen rijden samen 26.000 km per dag en we gaven dagelijks €3500 euro uit aan brandstof. Sinds we de GPS-oplossing van Fleet Complete gebruiken, besparen we tussen de €300 en €400 per dag op de brandstofkosten. Jaarlijks gaat dit om €90.000″

Günter Flicker, fleetmanager J.R. Company

Fleet Complete MGS030 GPS track temperature
Larm vid stöld

Bespaar op de wagenparkkosten met behulp van telematica

Brandstofverbruik is een grote kostenpost voor bedrijven met een wagenpark. Het platform van Fleet Complete geeft je volledig inzicht in trends op het gebied van brandstofverbruik en zorgt dat je toegang hebt tot kritieke motorgegevens voor proactief voertuigonderhoud.

Wil je meer weten over hoe je kosten kunt besparen door het brandstofverbruik te monitoren?