Jan Tromp Transportgroep is een gerenommeerd logistiek bedrijf uit Eindhoven. Naast regionaal en internationaal transport, is het bedrijf gespecialiseerd in ADR-speciaal transporten, geconditioneerd transport en direct sneltransport door heel Europa.

Tromp Transportgroep maakte al gebruik van een track & trace-systeem, maar had de behoefte aan een nauwkeuriger systeem en een partij die de gewenste service kon bieden. Fleet Complete werd onder de aandacht gebracht en door een interessant aanbod met scherp tarief, was de keuze snel gemaakt.

Real-time zicht op het hele wagenpark

Bij een transportbedrijf waar constant ad-hoc aanvragen binnenkomen en snel geschakeld moet worden, biedt ritregistratiesysteem Fleet Tracker uitkomst. Het is een gebruiksvriendelijke oplossing om alle bewegingen in het wagenpark te volgen. Via gps-technologie heeft de planningsafdeling real-time zicht op alle voertuigen, waardoor zij efficiënter kunnen werken. Dit verbetert de prestaties van het wagenpark en zorgt dat klanten uitstekende service krijgen. Daarnaast geeft deze manier van werken Tromp Transportgroep een groot concurrentievoordeel.

Uw data altijd veilig

De apparaten in de voertuigen verzamelen en interpreteren gegevens, en informeren de fleetmanager over de acties die ondernomen moeten worden, bijvoorbeeld voor onderhoud. Fleet Complete garandeert dat uw opgeslagen data goed beschermd is, want de systemen voldoen aan de ISO/IEC 27001:2013 certificering voor beveiliging. Alle data wordt zeven jaar lang professioneel bewaard, wat verplicht is. Daarnaast is het handig als u met terugwerkende kracht data wilt opvragen.

Fleet Tracker: ken de locatie van iedere vrachtwagen

Het Fleet Tracker-systeem is een gebruiksvriendelijke oplossing om uw wagenpark te volgen. Via gps-technologie heeft u real-time zicht op uw vrachtwagens. Zo weet de planningsafdeling direct de exacte locatie van iedere bestuurder, kunnen ze zien wie er het dichtst bij de klant is en sneller en efficiënter werken.

 

Tevreden vrachtwagenchauffeur

Veelgestelde vragen over track & trace

Wat zijn de voordelen van een automatische rittenregistratie?
Een ritregistratiesysteem bespaart u veel tijd, want u hoeft de kilometers niet langer handmatig bij te houden of de rittenadministratie van uw werknemers te controleren. Verder zorgt een ritregistratiesysteem dat u efficiënter kunt plannen. U kunt de locatie van iedere bedrijfswagen zien, handig om te beoordelen wie u het beste naar een ad-hoc klus kunt sturen en fijn voor de klant: u kunt precies vertellen wanneer uw medewerkers arriveren op locatie.

Ook heeft u altijd goed zicht op de ritgegevens van uw medewerkers. Dit voorkomt discussies, bijvoorbeeld over hoeveel privékilometers er gereden zijn.  En mocht één van uw medewerkers per ongeluk een boete hebben gereden, dan kunt u eenvoudig zien wie er op dat moment reed middels berijdersidentificatie.

Daarnaast kunt u met een sluitende rittenregistratie het aantal gereden kilometers ook eenvoudig verantwoorden aan uw eigen klanten.

Mag ik altijd een ritregistratiesysteem in mijn vrachtwagens plaatsen?
Het is wettelijk toegestaan om als werkgever een ritregistratiesysteem in uw vrachtwagens te plaatsen. Het is wel belangrijk om te voldoen aan de voorwaarden. Eén van de belangrijkste voorwaarde is dat u een legitieme reden moet hebben om een ritregistratiesysteem te plaatsen. Een gerechtvaardigd belang kan bijvoorbeeld zijn dat u wilt nagaan welke bedrijfswagen het dichtst in de buurt van een klant is, zodat u deze medewerker snel naar de klant kan sturen. Daarnaast is het goed om te weten dat de meeste GPS-systemen in privétijd uitgezet kunnen worden. Fleet Tracker heeft bijvoorbeeld een privéschakelaar. Als deze schakelaar wordt aangezet, worden alleen de kilometerstanden opgeslagen en geen gps-locaties. U leest meer over privacy in dit blogartikel.
Hoe informeer ik medewerkers over het ritregistratiesysteem?
We zien dat medewerkers vaak vooral de voordelen van een ritregistratiesysteem zien. Zij hoeven tenslotte minder administratie bij te houden en hun kilometers niet meer handmatig bij te houden, en te verantwoorden. Dat scheelt veel tijd. Het is wel belangrijk om te communiceren dat er in de bedrijfswagen een ritregistratiesysteem zit, welke gegevens er worden verzameld én wie er bij de data kan.
Automatiseer het beheer van uw wagenpark, materiaal en mobiele medewerkers