Team Jumbo-Visma gaat voor haar nieuwe vloot gebruikmaken van de tracking technologie van Fleet Complete. Het sportteam krijgt real-time voertuigdata tot haar beschikking tijdens trainingen en races.

Team Jumbo-Visma

Fleet Complete kondigt vandaag aan dat het de officiële telematicaleverancier is van Team Jumbo-Visma – een overkoepelend sportteam in Nederland met zeer succesvolle wieler- en schaatsteams. De teams staan regelmatig op het podium tijdens internationale races, zoals de Tour de France en de Wereldkampioenschappen voor mannen en vrouwen.

Het wagenpark van Team Jumbo-Visma zal worden uitgerust met Fleet Complete’s tracking technologie. De data die het team daardoor tot haar beschikking krijgt zal voor verschillende doeleinden worden gebruikt – van locatietracering tot onderhoudsplanning, kostenbeheer en kilometerregistratie.

“We zijn enorm blij met de samenwerking met Team Jumbo-Visma. Het laat de voordelen van telematica in een nieuwe omgeving zien”, zegt Tessa Hoff, Head of Marketing Europe bij Fleet Complete. “De voertuigen van Team Jumbo-Visma zijn verdeeld over trainingskampen en races in verschillende Europese landen. De ingebouwde hardware maakt rechtstreeks verbinding met ons cloudgebaseerde platform, waardoor het team altijd een real-time overzicht heeft van de locaties van alle voertuigen, in welke race ze actief zijn, wie erin zit en hoeveel kilometers ze rijden.”

“Onze trainingen en races kunnen tot vierduizend kilometer per week beslaan. Dit betekent een hoog brandstofverbruik en snelle voertuigslijtage”, voegt Jan Boven, ploegleider bij Team Jumbo-Visma toe. “Het platform van Fleet Complete zal ons inzichten geven die we kunnen gebruiken om de veiligheid op de weg te vergroten en tijd en geld te besparen. Proactieve onderhoudsmeldingen, nauwkeurige kilometerregistratie en real-time voertuiggegevens zijn van cruciaal belang; zij houden ons wagenpark in topconditie en zorgen ervoor dat onze medewerkers veilig zijn en onze kilometerregistratie fiscaal op orde is.”

Fleet Complete is al jaren een sterke partner voor vooruitstrevende sportteams, met name in de professionele wielersport. Samen met Team Jumbo-Visma ondersteunt Fleet Complete de volgende waarden: innovatie, kennisdeling en talentontwikkeling.

Over Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma is een Nederlands professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar is en op het hoogste niveau presteert. Met het samenvoegen van een professionele wieler- en schaatsploeg is het fundament gelegd voor een nieuw organisatiemodel in de Nederlandse topsport. Een model dat draait om innoveren, kennis delen, talentontwikkeling en krachten bundelen. Niet alleen op sportief gebied, maar ook commercieel en communicatief.

Er heerst een nieuwe topsportcultuur, die dankzij grote toewijding, ontwikkeling en sportieve prestaties ‘Nederlands trots’​ als belangrijke kernwaarde uitdraagt. Onder meer via eigen kanalen en overwinningen op het hoogste niveau inspireren we een nieuwe generatie en een steeds omvangrijkere schare sporters en fans. Management, coaches, atleten en partners delen kennis, werken samen en drijven elkaar sportief naar grotere hoogten met als doel: samen winnen!

Vragen over dit persbericht? Neem contact op met:
Kim Pot
Marketing Specialist Benelux
kim.pot@fleetcomplete.com