Bedrijf betreedt nieuwe markten in Scandinavië en de Baltische staten; wereldwijd aantal abonnees groeit uit tot meer dan 400.000.

31 januari 2018 – Toronto, Canada – Fleet Complete, de snelst groeiende leverancier van IoT-oplossingen voor het beheer van wagenparken, materialen en mobiele medewerkers, maakt bekend dat het Ecofleet heeft overgenomen. Dit is de grootste telematicaspeler in de Scandinavische en Baltische regio. De voorwaarden van de overname werden niet bekendgemaakt. Dit is de tweede overname die Fleet Complete in Europa doet. In 2016 nam het ITmobile over, dat inmiddels onder de naam Fleet Complete Europe opereert. Daarmee verwierf het een aanwezigheid in de Benelux, Oostenrijk en, meer recentelijk, Duitsland.

Ecofleet is momenteel de grootste leverancier van telematica-oplossingen in de Noord-Europese markt. Het biedt kostenefficiënte en doeltreffende mobile asset management-oplossingen aan in Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen, Estland, Letland en Litouwen. Ecofleet heeft meer dan 80.000 abonnees onder kleine en middelgrote bedrijven en ondernemingen met grote wagenparken. Het aantal abonnees van Fleet Complete groeit met deze overname tot meer dan 110.000 in Europa en ruim 400.000 wereldwijd.

De oprichters en het management van Ecofleet zullen in de Noord-Europese markt zaken blijven doen en hun lokale marktexpertise ten dienst stellen van de wereldwijde doelstellingen van Fleet Complete. Autolog van Ecofleet, een GPS-oplossing voor automatische kilometerregistratie, zal als standalone merk worden aangehouden vanwege zijn marktleidende positie en aansluiting op landspecifieke wet- en regelgeving. Het plan is om Autolog ook in andere Europese regio’s en de Noord-Amerikaanse markt aan te gaan bieden.

“Ecofleet beschikt over een uitmuntend team van professionals, geweldige producten en innovatieve technologie. We zien ernaar uit om die op te nemen binnen ons wereldwijde aanbod van oplossingen”, zegt Tony Lourakis, de CEO van Fleet Complete. “We zullen het ongekende succes van Ecofleet kracht bijzetten met onze uitgebreide IoT-infrastructuur en samenwerkingen met mobiele operators. Dit zal resulteren in een krachtig wereldwijd IoT-platform dat meer eigenaars van wagenparken in alle delen van de wereld helpt om te gedijen.”

De overname sluit aan op de wereldwijde expansiestrategie van Fleet Complete. Het bedrijf verwerft hiermee een leidende positie in de Noord-Europese markten, waar de komende vijf jaar een forse groei op het gebied van telematica wordt verwacht. Fleet Complete zet sterk in op het penetreren van de Europese markt voor lange-afstandstransport na veel succes te hebben geboekt in Noord-Amerika met door de wetgeving voorgeschreven electronic logging devices (ELD’s). Hiermee wist het alleen al in de maand december van 2017 een recordaantal van circa 30.000 nieuwe abonnees aan zich te binden.

Fleet Complete is daarnaast voornemens om hechte banden aan te gaan met original equipment manufacturers (OEM’s) van bedrijfsvoertuigen in West-Europa. Deze strategische samenwerkingen zullen de geavanceerde IoT-oplossingen van Fleet Complete kracht bijzetten, zodat bedrijven de downtime van hun wagenpark en totale eigendomskosten kunnen terugdringen en zorg kunnen dragen voor efficiënter vrachttransport en persoonsvervoer. Deze oplossingen bieden ondersteuning voor wagenparken in alle soorten en maten met verschillende diensttijden en voertuigtypen. Fleet Complete zal daarnaast gebruikmaken van de unieke mogelijkheden van Ecofleet voor het delen van ritten. Dit zal bijdragen aan een versnelde toepassing van verbonden voertuigtechnologie in Europa en andere markten.

“De combinatie van Fleet Complete en Ecofleet brengt buitengewone technologie en producten samen”, zegt Stig Lyngsie, de COO van Ecofleet. “We zijn qua waarden en bedrijfscultuur een perfecte match. Samen zullen we meer succes boeken op het internationale vlak. Onze bedrijven zijn allebei klantgericht en investeren voortdurend in innovatie. We zijn verheugd om toe te treden tot het team van Fleet Complete en zien ernaar uit om samen geweldige resultaten te boeken.”

Over Fleet Complete®

Het Canadese Fleet Complete is een wereldwijde leverancier van IoT-technologie voor het beheer van wagenparken, apparatuur en mobiel personeel. Het bedrijf bedient wereldwijd meer dan 10.000 klanten en 300.000 abonnees en heeft strategische distributieovereenkomsten gesloten met AT&T in de Verenigde Staten, TELUS in Canada, Telstra in Australië en T-Mobile in Europa. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. Fleet Complete blijft een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld en is bekroond met diverse prijzen voor innovatie en groei. Meer informatie is beschikbaar op fleetcomplete.nl

Over Ecofleet

Ecofleet is een internationale softwareleverancier die zich specialiseert in GPS-oplossingen voor het beheer van wagenparken en teams. Zijn focus ligt op het optimaliseren van wagenparken en workflows om klanten aan kostenbesparingen en omzetverbeteringen te helpen. Ecofleet is een van de grootste leveranciers van telematica-oplossingen in Scandinavië, de Baltische Staten en Oost-Europa. Het beschikt over een aanwezigheid in meer dan 20 landen en biedt ondersteuning voor ruim 80.000 voertuigen. Zie voor meer informatie www.ecofleet.com.