Het in 1998 in Toronto opgerichte Fleet Complete is een vooraanstaande wereldwijde leverancier van IoT-oplossingen voor het beheer van wagenparken, bedrijfsmiddelen en mobiele medewerkers. Het bedrijf is gestart met zijn eigen direct sales-kanaal in Duitsland en zal daarmee haar succes in Europa voortzetten.

Fleet Complete biedt uitgebreide diensten aan die bedrijven met een wagenpark helpen bedrijfsprocessen te automatiseren. Dat kan gaan om de financiële administratie en het projectmanagement tot het beheer van bedrijfsmiddelen en het optimaliseren van de werkzaamheden van medewerkers in het veld. Deutsche Telekom zal optreden als partner van Fleet Complete voor de Duitse markt.

“Ons direct sales-kanaal creëert nieuwe kansen voor ons in de Duitse markt”, zegt Stephan Grimm, Vice President Sales Europe bij Fleet Complete. “Ons aanbod omvat veel meer dan alleen klassiek wagenparkbeheer. Met onze oplossingen kunnen we alles wat beweegt verbinden. Daardoor kunnen we naast transportbedrijven en bezorgdiensten, bedrijven in eigenlijk iedere branche bedienen.”

Met een holistische aanpak, een optimaal geïntegreerde combinatie van hardware en volledig aanpasbare softwareoplossingen die deel uitmaken van een cloudgebaseerd mobiliteitsplatform kan Fleet Complete op flexibele wijze voorzien in de behoeften van ieder bedrijf. “Onze modulaire pakketten bieden de juiste oplossing voor elke uitdaging. Samen met onze klanten inventariseren we de eisen en wensen, en op basis daarvan ontwikkelen we een oplossing op maat”, zegt Stephan Grimm. “Ons doel is in feite om zoveel mogelijk processen en operationele procedures te verbinden en automatiseren, zodat onze klanten zoveel mogelijk tijd en geld besparen.”