Blogs

Zo hoeft u nooit meer uw uren bij te houden!

Aan het einde van de week of het einde van de maand komt standaard de vraag: ‘Heb je je uren al ingevuld?’ En elke keer weer schrikt u op: wat heb ik ook weer allemaal gedaan?

nooit meer uren schrijven bijhouden op papier.

Het kost altijd weer veel tijd om te achterhalen bij welke klant u ook weer was en hoe lang. Laten we eerlijk zijn: soms gokken we dan maar gewoon een beetje. Eigenlijk is dat jammer. Want er bestaan wel degelijk makkelijke manieren om uren bij te houden.

Urenregistratie: steeds veel tijd kwijt

U reist soms het hele land door om klanten te ontmoeten: van klant X direct door naar klant Y. Even tussendoor naar kantoor. En al die uren moet u kunnen verantwoorden. Want anders kan uw werkgever ze niet doorbelasten aan de klanten. En u komt misschien in de problemen met uw salaris. Dus u doet uw best: u houdt uw uren bij in het urensysteem van uw werk, of ouderwets in Excel of op een kladblok. En eens in de zoveel tijd geeft u de cijfers door aan de administratie. Maar een fout is snel gemaakt. Want u heeft niet altijd de tijd om direct op te schrijven wat u heeft gedaan. Of om per minuut door te geven voor welke klant u bezig bent. Want u bent óók gewoon keihard aan het werk. Dat is tenslotte wat u leuk vindt.

Oplossing: boeken van uren automatiseren

Gelukkig is er een oplossing: automatisering. Tijdschrijven kan heel gemakkelijk geautomatiseerd worden. U hoeft dan niet meer na te denken over elke minuut dat u bij klant X bent geweest. En ieder moment dat u in de auto zat op weg naar klant Y: stond u nu 5 minuten in de file of 7? Automatisering van tijdschrijven kan gewoon met urenregistratiesoftware. Bijvoorbeeld Time Tracker. Dit is software die automatisch registreert:

  • aan welk project u op dat moment werkt;
  • of het werktijd of vrije tijd is;
  • hoeveel uur u precies gewerkt heeft, zodat u geen gedoe heeft met salaris.

Kortom, u heeft er geen omkijken meer naar! U blij, uw baas blij.

Gemakkelijk uren registreren via app

Het leuke van automatische urenregistratie is dat u er zelf geen tijd meer aan kwijt bent. U downloadt gewoon een app op uw telefoon. Daarna gaat alles automatisch. De app houdt bij waar u bent. En koppelt dat aan een klant voor wie u werkt. Vraagt iemand van de administratie u aan het eind van de maand naar de uren? Dan hoeft u alleen maar even de uren te checken die het systeem voor u heeft bijgehouden. Even accorderen, en klaar! Kunt u weer lekker aan de slag.

Wilt u ook meer gemak bij het registreren van uw uren? Neem dan contact op met mij

Bekijk ook ons Time Tracker magazine voor meer informatie over automatische urenregistratie.