Blogs

Verbijsterd

Blog Verbijsterd

Het meest voorkomende antwoord; we beschikken over een ERP systeem van… en vervolgens komt er een kreet in de sfeer van “navision” of “SAP” waarmee wordt aangetoond dat men voor wat betreft timemanagement volledig in control is.

 

De betrokken manager beseft niet dat de kwaliteit van de in zijn dure ERP systeem ingevoerde data bepalend is. Nog altijd kijkt zo’n manager of hij water ziet branden wanneer je uitlegt dat die noodzakelijke betrouwbaarheid van basis gegevens wordt verkregen door de inzet van realtime registratie systemen, zoals daar zijn de Black box, de Smartphone of hoe je de moderne, GPS gebaseerde varianten op buitendienst management, maar wilt noemen.

Ontstaat dit gebrek aan besef nu doordat de gemiddelde manager binnen grotere organisaties onvoldoende van het werk afweet ? Of is nog altijd het gevoel dat een automatische registratie van inzettijd te veel op controle lijkt.

Wij zien gelukkig dat een sterk toenemend aantal bedrijven beseft dat slim toegepaste technieken in al even slim ingerichte processen het verschil betekenen tussen controleren en constateren.