Blogs

Uw projecten binnen begroting én minder administratieve lasten

Time Tracker urenregistratie tijdregistratie.

Geen verrassingen meer bij nacalculatie

U kent vast het probleem dat veel bouw- en installatiebedrijven ervaren: aan het eind van een opdracht blijkt er meer geld uitgegeven te zijn dan begroot. Er wordt geen winst gemaakt op de klus, of zelfs verlies! Voorafgaand aan de opdracht is er met de opdrachtgever gesproken, er is een voorcalculatie gemaakt, een begroting en een planning. Vervolgens plant u uw mensen in voor de uitvoering, die zo goed mogelijk hun uren en verbruik van materialen bijhouden. Toch blijkt bij nacalculatie dat er meer kosten zijn gemaakt dan begroot. De oorzaak en – belangrijker – de oplossing hiervoor is eenvoudiger dan u denkt!

Urenregistratie van medewerkers

Uit onderzoek blijkt  dat veel buitendienstmedewerkers het bijhouden van hun uren zien als een last. Ze doen het liever niet direct na de gemaakte uren, maar bijvoorbeeld eens per week. De uren worden dan bij benadering ingevuld. Vaak leidt dit tot onnauwkeurigheid en daardoor niet volledig correcte urenregistratie. De uren voor rijden, werken en pauze kloppen dan niet meer met uw begroting.  Wanneer u dit herkent en op zoek bent naar een gemakkelijke en nauwkeurige urenregistratie, die uw werknemers minder belast, bent u bij ons aan het juiste adres.

Ieder voor zich of alles samen in één systeem?

Dit gemak en inzicht is niet alleen beschikbaar voor uw mobiele werkers, ook de voorcalculatie, verkoop, planning,  en administratie worden aangesloten. Nog te vaak zijn zij ieder  bezig met hun eigen klus en hebben zij  weinig inzicht in elkaars voortgang. Iedereen zit op een andere locatie, rijdt door het land en is druk bezig. Wij bieden een  eenvoudige oplossing die ervoor zorgt dat uw bedrijfsgegevens betrouwbaar zijn, verzameld worden in één systeem en netjes op tijd bij de administratie beschikbaar zijn, zodat de begroting in de gaten gehouden wordt en zo nodig aangepast kan worden. Een automatiseringsslag zonder ingewikkelde processen.

Eenvoudig grip op geld

Met Fleet Complete software is automatisering van uw urenregistratie  heel eenvoudig en biedt meer voordelen dan u wellicht denkt! Wij  hebben namelijk de ideale oplossing voor installatiebedrijven die met bovengenoemde problemen kampen. De Time Tracker is een volledig zelfwerkende urenregistratie-app. Deze applicatie kan eenvoudig geïnstalleerd worden bij al uw medewerkers voor een optimale bedrijfsvoering. De app registreert gemaakte uren en kosten, verzorgt automatisch de administratie en genereert facturen. Hij kan door middel van slimme sensors zelfs gedragspatronen van uw medewerkers herkennen, om zo automatisch de duur van elk type activiteit (rijden/werken/thuis) te kunnen vastleggen.

Time Tracker zorgt voor efficiëntie op elk vlak

Wanneer  de app gekoppeld wordt aan een black box in uw bedrijfswagens (Fleet Tracker)  , wordt voortdurend data verstuurd naar de  Fleet Complete portal. Uw managers kunnen uw medewerkers realtime lokaliseren en  uw wagenpark en de mobiele werkers zo efficiënt mogelijk inplannen. Doordat de administratie van de ingezette middelen automatisch verloopt, kunt u de kosten vergelijken met de oorspronkelijke begroting, terwijl het project nog loopt. Mocht de opdracht afwijken van de begroting, dan kunt u dus direct de verwachtingen van het budget en de levertijd opnieuw afstemmen.

Financiële administratie in orde, iedereen tevreden

De Time Tracker app maakt zelfs een “salarisverloop” aan, waarin de personeelskosten verwerkt zijn. Deze worden direct aan de financiële administratie aangeboden zodat de daadwerkelijk gemaakte uren uitbetaald kunnen worden en overhead vermeden wordt. Met deze Time Tracker bent u kortom volledig in controle over uw planning en uw kosten. Door deze te vergelijken met de begroting kunt u tijdig signaleren of de opdracht buiten de begroting dreigt te komen. U krijgt meer inzicht in uw bedrijf waardoor er in het vervolg veel efficiënter gewerkt wordt. Geen vervelende urenregistratie meer voor de medewerkers en geen gedoe met het op tijd aanleveren van alle gegevens: u kunt op de Time Tracker vertrouwen!

Wilt u meer weten over hoe u uw urenregistratie kunt automatiseren? Maak een afspraak met onze adviseur door uw gegevens hier in te vullen. Kijk ook op deze pagina voor meer informatie over slimme automatisering.

Wilt u ook meer weten over verborgen kosten in de bouw- en installatiebranche? Download ons eBook ‘Verborgen Bouwkosten’.

DOWNLOAD HET EBOOK