Blogs

Simpel, slim en stipt inzicht in uw project met automatische urenregistratie

arbeitszeiterfassung. tragende Uhr des Mannes.

Uw project loopt helemaal uit de begroting. Terwijl uw buitendienstmedewerkers wél hard aan de slag zijn. Waar komen dan toch die kosten vandaan? Het kan voor heel wat hoofdpijn zorgen als u geen grip krijgt op een project. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om meer inzicht te krijgen in de uren die u maakt.

Urenregistratie: een foutgevoelig punt

Elk bedrijf moet zijn uren kunnen verantwoorden. Alleen op die manier kunt u een project met winst afsluiten. U heeft daarvoor vast een urenregistratiesysteem. Toch is handmatige urenregistratie foutgevoelig. Uw medewerkers zijn vaak onderweg naar klanten. En kunnen niet tot op de minuut nauwkeurig bijhouden waar ze zijn geweest, of hoe lang. Dat maakt het voor uw administratie-afdeling weer moeilijker om inzicht te krijgen in de werkelijke kosten. En soms lukt dat helemaal niet. Zelf weet u het vaak niet op tijd als uw project niet volgens planning loopt. Het resultaat: een ‘gat’ in uw begroting. En minder winst. Zelfs als u een project met succes afsluit, kunt u nog verlies draaien!

Automatisch uren bijhouden als oplossing voor overheadkosten

De oplossing voor dit probleem: automatische urenregistratie. Met een geautomatiseerd systeem, bijvoorbeeld Time Tracker, hoeven uw medewerkers geen uren meer te besteden aan tijdschrijven. Het systeem legt automatisch vast bij welke klant zij zijn. En hoe lang ze daar zijn. Tot op de minuut nauwkeurig. Aan het eind van de maand hoeft de medewerker alleen nog maar even te controleren of de uren kloppen. Dat kan makkelijk via een app. En kost dus minder tijd. Ook is uw administratie-afdeling minder lang bezig met de begroting. Want zij krijgen alles automatisch binnen. Dat betekent weer minder overheadkosten!

Geautomatiseerde urenregistratie geeft snel overzicht in uw project

Voor u betekent automatisch uren schrijven ook: meer overzicht. U heeft op elk moment toegang tot de uren die voor een project gemaakt zijn. Realtime. Zo weet u steeds of een project op budget loopt. Nog een voordeel: u kunt het systeem koppelen aan de deadlines voor uw project. Zo kunt u steeds zien of de projectkosten nog kloppen met uw inschatting aan het begin. En krijgt u een waarschuwing als het project in de gevarenzone zit. U kunt dan op tijd actie ondernemen.

Automatisch tijdschrijven geeft duidelijkheid voor klanten

Geautomatiseerde urenregistratie heeft niet alleen voordelen voor u zelf. Ook uw klanten profiteren ervan. U kunt namelijk heel transparant zijn. Omdat u precies weet waar u staat in het project, kunt u hen precies laten weten wat bijvoorbeeld uw levertijden zijn. U kunt op tijd met hen overleggen als de planning anders loopt. Zo weten uw klanten altijd waar ze aan toe zijn. Dat zorgt voor een tevreden klant. En tevreden klanten komen misschien nog eens terug.

Meer weten over automatische urenregistratie? Download ons magazine over Time Tracker.

Praat u liever met een van onze collega’s? Laat dan hier uw gegevens achter. Een van onze adviseurs neemt dan contact met u op.