Blogs

Oneerlijkheid, hoe verleidelijk…

oneerlijkheid_hoe_verleidelijk

De volkswijsheid dat mensen horen wat ze willen horen is niet voor niets een volkswijsheid. Mensen horen niet alleen wat ze willen horen: ze willen ook belazerd worden.

Eigen verantwoordelijkheid

Waar een Brit kiest voor een Brexit omdat daarmee het immigratieprobleem wordt opgelost en mijnheer Wilders liegt over de netto opbrengst voor Nederland als wij de EU verlaten, zijn de voorbeelden zo talloos dat het een illusie is dat je er wat aan verandert. Anders dan zelf goed oren en ogen open houden en je altijd bewust te zijn van je eigen verantwoordelijkheid.

De offertes waarvan u weet dat u “het er niet voor kunt maken”. Wat doet u als u ermee wordt geconfronteerd? Gaat u mee omdat u uw concurrent het verlies niet gunt? Of beseft u dat u een heilloos en doodlopend pad bewandelt? U maakt zich immers hard voor een eerlijke zaak en de aflevering van een goed project waar uw medewerkers plezier van hebben en waar u andere relaties naar kunt verwijzen. Lastig zat.

Oneerlijkheid is mens eigen

De in de bovenstaande alinea omschreven oneerlijkheid komen we ook in de dagelijkse praktijk tegen. Weliswaar vele malen kleiner en menselijker, maar net zo funest. Wat te denken van de automatiseringstrajecten die falen omdat mensen beweren te accepteren dat ‘andere’ automatisering resulteert in gewijzigde procedures en gedragsverandering, maar zich in de praktijk weigert aan te passen. Wat te denken van de verkoper die niet succesvol is, anderen daar de schuld van geeft en vertikt om in te zien dat luiheid en passiviteit de basis vormen voor alle ellende.

Het zit in ons allemaal. Willen we succesvol zijn dan zullen we eerlijk moeten zijn naar elkaar en tegen onszelf. Die eerlijkheid vraagt om objectieve waarneming, om transparantie, om constante vergelijking van wat werd gedaan met wat beloofd en afgesproken werd. Pas dan kunnen we verbeteren. Hulp nodig uw bedrijfsvoering objectief en eerlijk te maken? Neem contact op met Fleet Complete.