Blogs

Maak ik rendement?

We kennen het allemaal, dat gevoel aan het einde van de dag; “Wat heb ik nou eigenlijk echt gepresteerd? Voor mijn gevoel ben ik eigenlijk alleen maar brandjes aan het blussen.”

Het gevoel dat we door de bomen het bos niet meer zien; we kennen het echt allemaal. Niet alleen u als ondernemer of manager, maar ook uw medewerkers. Het is de overheersende chaos. Het alleen maar bezig zijn met het ad-hoc oplossen van door gebrekkige regie ontstane noodgevallen.

Het recht op controle

Van ‘leidinggevenden’ wordt over het algemeen verwacht dat ze de boel op eigen kracht weer op de rit krijgen. Dat ze beseffen dat van fouten geleerd moet worden en dat ze constant flinke verbeterslagen maken. Toch mag dit niet zomaar van iedereen worden verwacht. Mensen hebben immers recht op controle. Het is een enorme cliché-uitspraak, maar alle clichés bevatten een keiharde kern van waarheid. Mensen hebben recht op controle, op begeleiding en op kritiek.

Controle als op zichzelf staand fenomeen

Willen we dan terug naar de dystopie van George Orwell’s 1984? Controle als een op zichzelf staand fenomeen? Of richten we ons bedrijf toch liever in op automatische rendementsbewaking? Richten we ons bedrijf zo in dat gebudgetteerd/gepland en in realisatie constant, automatisch en real-time vergeleken worden en zo tijdig gesignaleerd wordt dat extra aandacht gewenst is?

Fleet Complete: handelen vanuit procesintegratie

Bij Fleet Complete vinden we dat controle als een op zichzelf staand instrument niet veel toevoegt. Verbetering vraagt immers constante aandacht. Verbetering vereist dat je tevens signaleert dat zaken juist bijzonder goed gaan en dat je daarop vervolgens positief reageert, zonder het beeld te laten ontstaan dat je je eigen medewerkers in detail volgt en ze niet vertrouwt. Het gaat dus om handelen vanuit procesintegratie en niet vanuit op zichzelf staande controle. 

Omdat het aanpakken van je bedrijf naar deze wellicht nieuwe inzichten ingewikkeld is, hebben we een reeks aan instrumenten ontwikkeld die u zonder al te grote krachtsinspanning langs de weg der geleidelijkheid kunt implementeren, steeds bijdragend aan weer een verdere integratie van de logistieke processen rondom bouw en installatie.

Uw belangstelling gewekt? Download ons e-book ‘Faalkosten herkennen in de installatietechniek’. Handig. Verhelderend.

Download ons e-book