Chat with us, powered by LiveChat

Keurmerk RitRegistratieSystemen

Een ritregistratiesysteem met het Keurmerk RitRegistratieSystemen voldoet aan de belangrijkste eisen van de Belastingdienst en garandeert een sluitende ritregistratie. Op deze pagina leggen we uit wat het keurmerk inhoud en beantwoorden wij een aantal vragen.

Neem contact op

Wat is het Keurmerk RitRegistratieSystemen?

Het Keurmerk RitRegistratieSystemen is de enige onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen. Systemen die werken volgens de normen van de certificering, zoals Fleet Tracker, voldoen aan alle eisen van de Belastingdienst. Dit betekent dat het systeem precies de gegevens registreert die de fiscus eist:

 • Per afgelegde rit de datum, begin- en eindstand kilometers;
 • Adres en postcode van vertrek en aankomst;
 • De gereden route;
 • Soort rit;
 • Eventuele ‘omrijkilometers’ en totalen per dag.

U bent hierdoor direct fiscus-proof en voorkomt hoge boetes.

Het logo van Keurmerk Ritregistratiesystemen

Voordelen als werkgever

 • Systemen met het Keurmerk RitRegistratieSystemen voldoen aan de laatste eisen op het gebied van databeveiliging en privacy;
 • De eisen van het keurmerk zijn geaccepteerd door de Belastingdienst en systemen met dit keurmerk zijn op toekomstige veranderingen voorbereid;
 • Door een ritregistratiesysteem te nemen met het keurmerk heeft u een aantoonbare sluitende ritregistratie die geverifieerd is door een externe onafhankelijke partij.

Voordelen als werknemer

 • Met ons ritregistratiesysteem heeft u zekerheid dat de data uit het systeem voldoet aan de eisen van de Belastingdienst;
 • U hoeft niet langer discussies aan te gaan over waar u bent geweest en hoe u daar bent gekomen;
 • Het systeem waarborgt u privacy zodat zakelijk en privé ritten makkelijk te onderscheiden zijn.

Word de privacy gewaarborgd met het keurmerk?

Een systeem met het Keurmerk RitRegistratieSystemen moet voldoen aan de strengste eisen ten aanzien van databeveiliging en privacy. Een ritregistratiesysteem met keurmerk is in staat om de privacy van uw medewerkers te waarborgen. Uw medewerkers dienen wel op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van het ritregistratiesysteem in de bedrijfswagen. De privé ritten van de bestuurders mogen niet inzichtelijk zijn voor u als werkgever, als daar geen toestemming voor is gegeven.

Fleet Complete en het Keurmerk RitRegistratieSystemen

Ons  ritregistratiesysteem de Fleet Tracker is een gebruiksvriendelijke oplossing om de activiteiten van uw wagenpark te volgen. Via GPS-technologie heeft u real-time zicht op al uw voertuigen. Met de Fleet Tracker bent u ook direct fiscus-proof. Het ritregistratiesysteem voldoet aan de wettelijke eisen van de Belastingdienst en werkt volgens de normen van het Keurmerk RitRegistratieSystemen.  

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Fleet Tracker?

Verschillende auto's naast elkaar

Hoe zit het met privégebruik van bedrijfsauto?

Jaarlijks moet voor de omzetbelasting het privégebruik van iedere bedrijfswagen worden aangegeven, want voor de omzetbelasting zijn de ritten tussen woning en werk privé. Hiervoor biedt een ritregistratiesysteem met het keurmerk een ideale uitgangspositie voor de juiste afdracht.

Het helpt u voorbereid te zijn op toekomstige veranderingen

In veel scenario’s van toekomstige belastingheffing is het registreren van het verschil tussen zakelijke en prive kilometers logisch. Door een ritregistratiesysteem te nemen met het keurmerk bent u er van verzekerd dat de continuïteit van het ritregistratiesysteem goed is geregeld en u een 100% sluitende ritadministratie heeft. Zo bent u met een keurmerksysteem goed voorbereid op toekomstige veranderingen in de wetgeving.

Bestel bussen naast elkaar

Automatiseer het beheer van uw wagenpark, materiaal en mobiele medewerkers