Keurmerk Ritregistratiesystemen

Een ritregistratiesysteem met het Keurmerk Ritregistratiesystemen voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en garandeert een sluitende rittenregistratie. 

Meer informatie

Wat is het Keurmerk Ritregistratiesystemen?

Het Keurmerk Ritregistratiesystemen is de enige onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen. Systemen die werken volgens de normen van de certificering, voldoen aan alle eisen van de Belastingdienst. Dit betekent dat het systeem precies de gegevens registreert die de fiscus eist:

 • Per afgelegde rit de datum, begin- en eindstand kilometers;
 • Adres en postcode van vertrek en aankomst;
 • De gereden route;
 • Soort rit;
 • Eventuele ‘omrijkilometers’ en totalen per dag.

Je hebt direct een sluitende rittenregistratie en voorkomt hoge boetes.

Lees meer over automatische kilometerregistratie

Voordelen voor werkgevers

 • Ritregistratiesystemen met het Keurmerk Ritregistratiesystemen voldoen aan de laatste eisen op het gebied van databeveiliging en privacy;
 • De eisen van het keurmerk zijn geaccepteerd door de Belastingdienst en systemen met dit keurmerk zijn op toekomstige veranderingen voorbereid;
 • Door een ritregistratiesysteem te nemen met keurmerk heb je een aantoonbare sluitende rittenregistratie die geverifieerd is door een externe onafhankelijke partij.

Voordelen voor werknemers

 • Met ons ritregistratiesysteem heb je zekerheid dat de data uit het systeem voldoet aan de eisen van de Belastingdienst;
 • Je bent veel minder tijd kwijt aan administratie
 • Je hoeft niet langer discussies aan te gaan over welke ritten er gereden zijn;
 • Het systeem waarborgt je privacy en zakelijke- en privéritten zijn makkelijk te onderscheiden.

Privacy en het Keurmerk Ritregistratiesystemen

Een ritregistratiesysteem met het Keurmerk Ritregistratiesystemen moet voldoen aan de strengste eisen ten aanzien van databeveiliging en privacy. Het waarborgt de privacy van medewerkers dan ook te alle tijde. Medewerkers dienen wel op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van het ritregistratiesysteem in de bedrijfswagen en de privéritten van de bestuurders mogen niet inzichtelijk zijn voor jou als werkgever.

Gebruiksvriendelijke oplossing voor automatische kilometerregistratie

Ritregistratiesysteem Fleet Tracker is een gebruiksvriendelijke oplossing om de activiteiten van het wagenpark te volgen. Via GPS-technologie heb je real-time zicht op de locatie van alle voertuigen. Met Fleet Tracker heb je gegarandeerd een sluitende rittenregistratie en voldoe je aan de eisen van Belastingdienst. 

Verschillende auto's naast elkaar

“We hadden al een ritregistratiesysteem, maar we zochten naar een nauwkeurigere oplossing voor de rittenregistratie en een partij die betere service kon bieden. Toen zijn we verder gaan kijken en werd Fleet Complete bij ons onder de aandacht gebracht. We kregen een interessant aanbod met een scherper tarief dan bij andere partijen. De keuze was toen snel gemaakt.” (Jan Tromp, Tromp Transportgroep)