Blogs

Fleet Complete neemt ITmobile over

Fleet Complete.

Combinatie creëert toonaangevende leverancier van technologie voor wagenpark en mobiele werknemers in Canada, VS, Nederland, België en Luxemburg.

TORONTO, ONTARIO – 7 januari 2016 — Fleet Complete, een van de snelst groeiende leveranciers van wagenparktelematica en -technologie voor mobiele werknemers van Noord-Amerika, kondigde vandaag aan het Nederlandse, toonaangevende bedrijf in wagenparktelematica ITmobile te hebben overgenomen. ITmobile is opgericht in 2000 en voorziet, voornamelijk in de Benelux, bijna 1000 klanten van geavanceerde technologie voor wagenpark en mobiele werknemers om de productiviteit, veiligheid en naleving te optimaliseren. De overname zal als basis dienen voor het model van snelle groei in Europa van Fleet Complete, terwijl het ook mogelijkheden biedt voor geografische uitbreiding van de reeks producten van zowel Fleet Complete als ITmobile. De voorwaarden van de transactie zijn verder niet bekendgemaakt.

“We zijn opgetogen over de transactie en kijken ernaar uit om nauw samen te werken met ons ITmobile team in Nederland, België en Luxemburg om onze collectieve groei en de Europese uitbreiding van Fleet Complete te versnellen”, sprak Tony Lourakis, CEO van Fleet Complete. “ITmobile heeft een lange staat van dienst in het leveren van superieure technologie en diensten aan klanten. Als onderdeel van Fleet Complete, zal ITmobile voortbouwen op haar onderscheidende prestaties. Ik ben ook zeer verheugd om de oprichters van ITmobile, Harald Treur en Klaas Collet, welkom te heten bij Fleet Complete en kan niet wachten om als partners met ze samen te werken. “

De geavanceerde softwaresystemen van ITmobile verschaffen betrouwbare, feitelijke data aan klanten, daarbij organisaties in staat stellend om transparanter en efficiënter te worden. Samengevoegd, hebben Fleet Complete en ITmobile meer dan 230 werknemers, 7000 klanten en meer dan 140.000 abonnees in 5 landen.

“De combinatie van Fleet Complete en ITmobile brengt twee sterke bedrijven samen met een uitzonderlijke reeks producten en technische capaciteiten”, zei Harald Treur, directeur en medeoprichter van ITmobile. “We delen gemeenschappelijke waarden, een gelijkaardige cultuur en zullen samen meer bereiken dan elk bedrijf op zichzelf zou doen. Zowel Fleet Complete als ITmobile hecht waarde aan de fantastische zorg voor hun klanten, beide investeren in innovatie en willen zij een geweldig bedrijf zijn om voor te werken. We zijn heel erg blij om deel uit te maken van het Fleet Complete team en kijken ernaar uit om samen te floreren.”

De transactie werd gefinancierd door investering in het aandelenkapitaal door de managementteams van Fleet Complete en ITmobile alsook door Madison Dearborn Partners (MDP), een toonaangevende participatiemaatschappij die in 2014 een controlerend belang in Fleet Complete heeft gekocht. De overname van ITmobile betekent de tweede overname voor Fleet Complete sinds de eerste investering van MDP.

Over Fleet Complete

Fleet Complete (FC), gevestigd in Toronto, Ontario, Canada, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van bedrijfskritische beheersoplossingen voor wagenpark, activa en mobiele werknemers-management ten behoeve van meer dan 6.000 klanten overal ter wereld. Het Fleet Complete platform maakt gebruik van state-of-the-art-technologie om klanten in staat te stellen om toezicht te houden op de real-time-locaties van hun wagenpark, mobiele werknemers en waardevolle activa en om belangrijke data vast te leggen die aanzienlijk bij kunnen dragen aan hun bedrijfssucces. FC is een van de snelst groeiende bedrijven in Noord-Amerika en heeft talrijke onderscheidingen gekregen voor innovatie en groei sinds haar oprichting in 2000. Bezoek voor meer informatie: www.fleetcomplete.com.

Over ITmobile

ITmobile, gevestigd in Nederland en België, is een innovatief bedrijf in wagenparktelematica met bijna 1000 klanten in West-Europa. ITmobile staat bekend om haar hoogwaardige portfolio van producten, die 100% betrouwbare, feitelijke data verschaffen aan organisaties en hen helpen om transparanter en efficiënter te worden. Al meer dan 15 jaar richt ITmobile zich op een superieure klantervaring en innovatie, en heeft de eerste automatisch functionerende tijdregistratie-app en fleetsharing technologie zoals TANC ontwikkeld.

Fleet Complete Contact:

David Prusinski
SVP, Sales & Marketing
(905) 944-0863
david.prusinski@fleetcomplete.com