Blogs

Fleet Complete neemt BigRoad over

Fleet Complete wordt dankzij de overname marktleider in compliance-oplossingen voor urenregistratie en elektronische registratieapparatuur.

22 maart 2017, Toronto – Fleet Complete®, leider in telematica voor wagenparken en mobile workforce-technologie, zet zijn groeitraject door met de overname van BigRoad. Dit is een vooraanstaande leverancier van oplossingen die bedrijven in staat stellen om te voldoen aan de wet- en regelgeving inzake urenregistratie (hours-of-service; HOS) en elektronische registratieapparatuur (electronic logging devices; ELD’s). De voorwaarden van de overnametransactie werden niet bekendgemaakt. Deze samenwerking stelt Fleet Complete in staat om het beste electronic logging device (ELD)-compliance-platform van Noord-Amerika aan te bieden.

Het in Waterloo (ook wel het Silicon Valley van Canada genoemd) gevestigde BigRoad werd opgericht om een oplossing te bieden voor de nieuwe HOS-richtlijnen voor de sector voor gemotoriseerde bedrijfsvoertuigen. Het introduceerde een van de eerste mobiele HOS-applicaties in de vorm van de BigRoad Mobile App. Dit is met meer dan 480.000 gedownloade versies de meest gedownloade HOS-applicatie op de markt. De app krijgt voortdurend lovende recensies op Google Play en iTunes, waarmee zijn marktleidende positie wordt versterkt.

In aanloop naar de ELD-richtlijn introduceerde BigRoad de DashLink, een met de motor verbonden ELD die eigenaars/exploitanten en wagenparkbeheerders een schaalbare, betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing biedt om te voldoen aan de nieuwe eisen van de FMCSA en het Canadese Ministerie van Vervoer. Momenteel maken ruim 30.000 wagenparken in Noord-Amerika gebruik van de oplossing van BigRoad om voor overeenstemming met de ELD-richtlijn te zorgen voor de deadline van december 2017.

“We zijn razend enthousiast over deze overname”, zegt Jake McGuire, vice president Sales, Marketing & Customer Success bij BigRoad. “BigRoad is een gevestigde naam in de markt voor HOS- en ELD-compliance. Nu zijn oplossingen worden ondersteund door het IoT-platform van Fleet Complete, heb ik er het volste vertrouwen in dat we de verwachtingen van klanten zullen overtreffen met de beste ELD- en connected vehicle-oplossing die op de markt verkrijgbaar is.”

De overname sluit aan op de explosieve groei van FleetComplete na een expansieslag in Europe in 2015 en Australië in 2016. Het bedrijf werd recentelijk bekroond met de Greater Toronto Area Top 100 Employer-award vanwege zijn status als een van de meest vooruitstrevende werkgevers in de ICT-sector. In aansluiting op het streven van FleetComplete om de wereldwijde markt te veroveren met het meest uitgebreide telematicaplatform positioneert deze samenwerking de ELD- en HOS-oplossingen van BigRoad duidelijk als de beste binnen de markt.

“BigRoad is een indrukwekkende onderneming met een haarscherpe focus op de ontwikkeling van een brancheleidende oplossing voor ELD-compliance”, zegt Tony Lourakis, de CEO van Fleet Complete. “BigRoad laat qua gebruikseenvoud en connectiviteit de concurrentie ver achter zich. Zijn functierijke applicaties vormen een uitmuntende aanvulling op ons geïntegreerde platform. Klanten van Fleet Complete krijgen hiermee toegang tot de meest betrouwbare en hoogwaardige HOS-oplossing.”

Ondersteund door de uitgebreide IoT-infrastructuur van FleetComplete, zal BigRoad zijn oplossingen onder eigen merk rechtstreeks aan eigenaars/exploitanten en wagenparkbeheerders blijven verkopen. Tegelijkertijd zal het geïntegreerde Fleet Complete BigRoad-platform worden aangeboden via de Noord-Amerikaanse partners AT&T en TELUS.

“Het gigantische succes van BigRoad en de krachtige partnerships van FleetComplete met prominente mobiele carriers in Noord-Amerika stellen ons in staat om het leeuwendeel van de markt van meer dan vier miljoen vrachtwagenchauffeurs te veroveren”, aldus Lourakis. “Dankzij deze integratie zullen al onze klanten, van individuele vrachtwagenchauffeurs tot grote wagenparken, voor de deadline van december 2017 gebruik kunnen maken van de beste oplossing voor ELD-compliance op de markt.”

Meer informatie over Fleet Complete is beschikbaar op fleetcomplete.com. Meer informatie over BigRoad is te vinden op bigroad.com.