Blogs

Buitendienst optimalisatie: levert jouw data wel de juiste informatie?

blog-optimalisatie

Hulpmiddelen

Vaak worden er prachtige hulpmiddelen aangeschaft om de bedrijfsvoering te vereenvoudigen en te vergemakkelijken. Projectgroepen worden opgericht en houden zich uitgebreid en tot in het kleinste detail bezig met de aanschaf van nieuwe software. Dit gaat soms zelfs ten koste van de lopende operationele zaken! Of het nou ERP, administratieve of planningssoftware is, dat maakt niet zo heel veel uit. Is de software éénmaal aangeschaft volgt natuurlijk pas het echte werk, de software gaat worden toegepast.

Anders denken

Praktijk leert dat het hier heel erg vaak fout gaat. Het gereedschap dat werd gekocht sluit niet volledig aan bij de bestaande methodes en processen. Men moet hier en daar zaken anders inrichten dan voorheen, anders denken. En laten we eerlijk zijn: daar hebben we een hekel aan. We beseffen onvoldoende dat het minstens net zo belangrijk is om de nieuwe tools goed te implementeren. Dat moet net zo goed begeleid worden!

Het gaat niet om data, maar om informatie

Fleet Complete beseft dat elk gereedschap zo goed is als dat het wordt toegepast. Om die reden hebben we de software zo opgebouwd dat met minimaal gebruik toch een maximum aan waardevolle informatie wordt aangeboden. Het gaat niet om data, het gaat om informatie. En informatie moet aan die persoon worden aangeboden die er wat mee kan doen. Zonder dat die persoon naar de informatie op zoek hoeft te gaan. Immers, niet de informatie an sich helpt je jouw organisatie te verbeteren, maar de acties die op basis van die informatie worden uitgevoerd.

Begeleiding bij de software

Omdat de definitie van informatie voor een ieder verschillend is kan onze software zo worden ingericht dat informatie klant- en zelfs gebruiker specifiek wordt aangeboden. Dat betekent wel dat over het inrichten van de software moet worden nagedacht. Onze aftersales bestaat om die reden niet slechts uit supportmedewerkers die u helpen bij uw vragen. Vooral zijn het mensen die proactief begeleiden bij het realiseren van de optimale informatiestroom zodat doelen worden bereikt met de gedane investering.